BurgumMobyl

De Stichting BurgumMobyl is in juli 2016 opgericht om een kleinschalige, duurzame vorm van aanvullend vervoer te bieden aan de inwoners van Burgum.

Stichting Houvast

Wie een laag inkomen heeft en wel een lichtpuntje in het leven kan gebruiken kan naar Stichting Houvast. Deze stichting bestaat uit vrijwilligers en mensen die een laag inkomen hebben (gehad). Stichting Houvast kan  advies geven op het gebied van… Lees verder →

Regelhulp

Regelhulp is een wegwijzer van de overheid voor iedereen die zorg en ondersteuning nodig heeft. Deze website bevat actuele en betrouwbare informatie op het gebied van zorg, ondersteuning, jeugdhulp en financiële regelingen bij ziekte of beperking.

Nibud

Voor informatie over zakgeld, toeslagen, sparen, pensioen of schulden, of andere vragen over uw portemonnee. Het Nibud helpt u ook met budgettips en rekentools.

Kearn

KEaRN is een welzijnsorganisatie in de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Men werkt samen met de inwonenden aan een betrokken en actieve samenleving waarin mensen zich met elkaar verbonden voelen en gehoord en gezien worden.

Juridisch Loket

Het Juridisch Loket is een initiatief van de Rijksoverheid. Geeft gratis en onafhankelijk juridisch advies. Telefonisch bereikbaar op: 0900 – 8020 (€0,25/minuut)

Werk.nl

Werk.nl is een website van UWV.

Sociale Verzekeringsbank

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) is de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland. De SVB zorgt ervoor dat onder andere kinderbijslag en AOW-pensioen op tijd en correct worden uitbetaald.

Gebiedsteam gemeente Opsterland

U kunt in de situatie komen dat u het even niet meer weet, of dat u iets niet meer zelfstandig kunt. Of u heeft een zetje in de rug nodig, iemand die u helpt of gewoon een luisterend oor. Het… Lees verder →

Belastingdienst

Voor het aanvragen of wijzigen van toeslagen. Werk en inkomen.  

Gemeente Opsterland, team Werk en Inkomen

Iedere Nederlander moet zelf in zijn levensonderhoud voorzien. Als dat niet lukt en er zijn geen andere voorzieningen, dan helpt de gemeente u te zoeken naar werk. Totdat u werk gevonden hebt kunt u onder bepaalde voorwaarden een uitkering krijgen.

Stichting bewisebuywise, Drachten

Met de verkoop van tweedehands witgoed en meubels in de winkel aan de Zuidkade 85A in Drachten kan de stichting Be wise Buy wise hulp bieden aan kansarme kinderen in Ghana. Bezoekadres: Zuidkade 85A Drachten.